top of page

איך לעבור את החג בשלום עם משפחתי?


אנחנו עם משוגע.. הרי בחג פסח מציינים את היציאה לחירות מעבדות, אז איך זה יכול להיות שכולם סביבנו בטירוף על עבודה? נקיונות? שלא ישאר פירור, מתנות? לספק את רצונותיהם של כולם, בישולים? כמה שיותר והכי טעים...

פלא שהחג הזה יוצר כל כך הרבה מתחים משפחתיים?

זה נתון ידוע שיש תנועה ערה ברבנויות הערים לאחר החגים בכלל ופסח בפרט. מה לעשות כדיי לעבור את החג בשלום מבלי לפרק את המשפחה?

איך לשרוד את חג הפסח מבלי להרוס את הזוגיות והיחסים עם המשפחה?

הנה חמשה טיפים ועצות זהב שיכולות לעזור לכל זוג לעבור את החג בשלום ואפילו ליהנות ממנו! קל לקריאה ועוד יותר ליישום. חג שמח!

  • תיאום ציפיות! נשמע אולי מלאכותי, אבל כל כך חשוב. דברו האחד עם השנייה על מנת לראות מה כל אחד חושב שיקרה בערב החג ובחג עצמו. תופתעו לגלות שבן זוגכם היקר חשב אחרת מכן או שאת תכננת משהו לכולם יחד רק שכחת לעדכן אותו. תיאום ציפיות כמובן יסייע לתקשורת בינכם, להרגעת הרוחות והמתח סביב החג ובטח סביב הילדים.

  • הזוגיות שלכם מעל הכל – מה זה אומר ולמה זה כל כך משמעותי? שאתם עובדים ביחד, על כל פרויקט ביתי, קטן כגדול, יוצרים תחושה ומאמינים כי שום דבר לא יכול לעמוד מולכם כל הבית מרגיש ורואה ופועל כך. דמיינו מנהל מפעל העובד בשיתוף פעולה מלא עם סגנו, יוצרים הרמוניה טובה וכך משדרים לכל העובדים שזאת הדרך הנכונה לעבוד ולהיות אפקטיביים ולהשיג תוצאות טובות. כך בדיוק זה קורה בבית. שניכם יחד מנהלים את המפעל המדהים הזה שנקרא משפחה, מה שאתם משדרים ומראים לפיכם מתנהגים. אז בוודאי בפרויקט שנקרא פסח עבדו יחד, שתפו פעולה האחד עם השניה. קראו שוב את סעיף מספר אחד...

  • עשי מה שאת טובה בו – יש איזה רצון לחלוק את המטלות שווה בשווה. (אפילו רצו עם קמפיין בחירות הקורא לשוויון בנטל).. זה עובד רק בקמפיין. בזוגיות, אין דבר כזה חמישים אחוז את חמישים אחוז אתה. כל אחד עושה מה שהוא טוב בו. וכן, אם זה אומר שאת טובה יותר בסידור וארגון הבית (גם אם זה דורש 80% מהעבודה) אז עשי זאת בעצמך. אם אתה אשף בחיפושיי דילים אינטרנטיים לאטרקציות בחג עצמו גם אם זה אומר לתכנן את כל החג – עשה זאת. זה לא אומר שאתה עושה יותר, אלא אתה עושה את מה שאתה טוב בו. הקלו האחד על השנייה, כך יוצרים הרמוניה ושיתוף פעולה. אין באמת סיבה לעמוד עם הפנקס ולהגיד אני עשיתי יותר ואתה עשית פחות, יש עבודת צוות משותפת על מנת שכל בני הבית יוכלו ליהנות מהחג ביחד!

  • האצלת סמכויות – דאגו שלכל אחד מבני הבית יהיה תפקיד. גם הקטנים ביותר יכולים לעזור ותתפלאו כמה הם ישמחו להיות שותפים למשימה המשפחתית. תהפכו את האירוע לחוויה משותפת של כולם. גם אם סידור הכריות על הספה לא יהיה בדיוק כמו שחשבת, גם אם המפה על השולחן לא בדיוק יושבת במקומה – לא נורא, הכניסו פרופורציות לערב הזה, באמת העיקר שכולם נתרמים יחד למאמץ, מסייעים ומתגייסים לאירוח ביחד.

  • תיהנו! בעיקר מהדרך, אחרת התוצאה לא תהיה באמת משמעותית. אם תגיעו לערב ליל הסדר בסטרס איום, זה לא באמת שווה את כל המאמץ. מצאו את הדבר שמרגיע אתכם ותרגלו אותו על בסיס יומי, שעתי, כמה שתצטרכו. בין אם זה נשימות, יוגה, הליכה בחוץ, כל פעילות גופנית שהיא, שיחה עם אדם קרוב אתם כבר יודעים מה הכפתורים הנכונים עליהם יש ללחוץ כדיי להבין שאפשר ליהנות ממה שיש סביבכם. כל השאר כבר יסתדר מעצמו.

שיהיה חג שמח!

9 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page