top of page

מה מחרמן אותי

נשים מגורות מינית באופן שונה מגברים, עד כמה זה משפיע על מערכת היחסים?

לנשים יש כמה דרכים לחוש עוררות מינית והיא מורכבת ושונה מאחת לשניה. האם יש דרך טובה ללמוד אותה?

הארכת משך זמן הסקס משפיעה באופן ישיר על חווית העונג אצל האישה, ולא רק מרגע החדירה. מה זה אומר?

זה מה שמדליק אותי
עוררות וחשק, איך זה מתחיל?

תשוקה מינית ועוררות מינית לא בהכרח מגיעות יחד. עוררות מינית מושפעת ממספר רב של גורמים הכוללים אלמנטים ביולוגיים, פסיכולוגיים, יחסיים וחברתיים. זה עד כדיי כך מורכב? כנראה שכן.

כך שאני יכולה לחוות תשוקה אבל יובש, ואני יכולה לחוות עוררות מינית אך לא בהכרח תשוקה. אז אולי מה שהכי חשוב לי להעביר בבלוג הזה הוא המורכבות, מבלי ניסיון לפצח את הקושי, אלא להבין את המורכבות המינית הנשית ולדעת שאין נוסחת קסם אחת.

נתחיל מהביולוגיה:

החשק המיני והגירוי של נשים מושפעים באופן משמעותי מגורמים ביולוגיים. להורמונים תפקיד מכריע בוויסות החשק המיני. לדוגמה, רמות האסטרוגן והטסטוסטרון יכולות להשתנות בשל שלבי חיים שונים, כולל התבגרות, מחזורי הווסת, הריון וגיל המעבר. שינויים הורמונליים אלו יכולים לגרום לשינויים בתשוקה המינית; לדוגמה, רמת הורמון האטטרוגן משתנה במהלך החודש, כך שבמהלך הביוץ הוא גדל ועולה ומשפיע על רמת העוררות והחשק.

גם הטוסטסטרון, פרוגסטרון ואוקסיטוצין הידוע גם כהורמון האהבה, משפיעים ומושפעים מהגיל, ומה עם המצב רוח, רמת הסטרס והמתח הקיימים אצל כל אחת?

נוסיף גורמים נוירולוגיים שהם גם קריטיים בגירוי. כך שגם דופמין (הורמון העונג) סרוטונין וקורטיזול (הורמון הסטרס) משפיעים לא מעט על כל חווית המיניות.

אם המוח הוא איבר המין הגדול ביותר, לביולוגיה אם כך השפעה מכרעת. אבל, לא רק. מורכב כבר אמרתי?


השפעות פסיכולוגיות:

דכאון, חרדה, לחץ, דימוי גוף, חוויות שליליות מהעבר, ציפיות, תפיסות חברתיות כל אלה משפיעות באופן ישיר על החשק והעוררות המינית אצל נשים.

התמודדות עם חרדה ודכאון יכול לגרום לעייפות, חוסר מוטיבציה ותחושות עצב, המפריעים לחשק ולעוררות.

רמות גבוהות של חרדה עלולות להוביל ללחץ בביצועים או לפחד מאינטימיות, מה שמקשה על הרפיה וליהנות מחוויות מיניות. חרדה עשויה להתבטא גם כסימפטומים גופניים, כגון קצב לב מוגבר, אשר יכול להוות התנגדות לעוררות מינית.

גם סטרס וגורמי לחץ יומיומיים מהעבודה, המשפחה, הכספים או מחויבויות חברתיות יכולים לעכב את החשק המיני. כאשר מוחו של אדם בכלל, לא רק אישה עסוק במתח, הוא עלול להתקשות להתמקד באינטימיות או להרגיש רגוע מספיק כדי להתגרות.

דימוי גוף שלילי, מכניס סטרס וחרדה ומשפיע על התפיסה המינית האישית ומכאן מונע התעוררות. סקס בחושך בלבד, רק בלילה, רק מתחת לשמיכה, התלבשות מהירה בסיום, לא עולות בקנה אחד עם תחושות חשק או גירוי מיני.

אם חוויות עבר לא טופלו כראוי ומגיעות יחד איתי למיטה, הן בהכרח ישפיעו על המסוגלות לחוש עוררות ולהיות נינוחה וחופשיה, רפויה ושלווה בחויה המינית החדשה.

כך שיכולים אפילו להיות מצבים בהם האישה תהיה 'רטובה' אך לא תהיה מסוגלת לקיים יחסי מין.

נורמות חברתיות עשויים אולי להוביל לחשיבה בה לאישה אין מקום להגיד מה שעושה לה נעים וטוב, או בכלל לחשוב שיש מקום למיניות טובה ונעימה עבורה. אלא יש לה תפקיד פונקציונלי לספק את צורכי השני וזהו. אישה צריכה להיות פאסיבית, למלא פונקציה ותו לא.

השפעות פסיכולוגיות על התשוקה והגירוי המיני אצל נשים מורכבות ומצטלבות גם בגורמים רגשיים, נפשיים וקוגניטיביים. הבנת ההשפעות הללו חיונית עבור בני זוג המבקשים לטפח מערכת יחסים מינית מספקת ובריאה. יצירת סביבה המקדמת תקשורת פתוחה, בטיחות רגשית וקבלה עצמית יכולה לעזור לשפר את החשק המיני ולטפח קשרים עמוקים יותר.


השפעת הדינמיקה של היחסים:

גורמים כמו חיבור רגשי, אמון ותקשורת בתוך מערכת היחסים קריטים להגברת החשק המיני. כאשר נשים מרגישות מחוברות רגשית ובטוחות עם בן הזוג שלהן, הן מדווחות לרוב על רמות גבוהות יותר של תשוקה מינית. לעומת זאת, קונפליקטים לא פתורים, חוסר תקשורת או תחושת ניתוק יכולים להפחית את העניין המיני. נשים נוטות יותר להרגיש סיפוק מיני כאשר הן תופסות תחושת הוגנות ואחריות משותפת במערכת היחסים, הן בחדר השינה והן מחוצה לה.

יכול להיות שמטלות בית שלא נעשות, בעיות וטרדות עם הילדים משפיעים באופן ישיר על המערכת הזוגית ומכאן ליחסי המין.

איך ניתן לנתק את חיי היומיום, חיי הילדים והבית מחדר המיטות? הרבה פעמים הקושי בעצירה וחיבור לאישה שבי עם צרכים מיניים זז הצידה לעומת הצורך התפקודי באחזקת הבית.


טיפוח תשוקה מינית, במי היא תלויה?

האם רק באישה או גם לצד השני יש מקום בטיפוחה?

גם וגם.

הבנה שהתשוקה המינית אצל נשים היא רב-גונית יכולה לעזור לבני זוג ליצור סביבה מיטיבה יותר לאינטימיות.

כל משחק מקדים מתחיל בשניה שהסקס נגמר.

אל תניחו שהצד השני מרגיש או יודע מה כל אחד רוצה או צריך. הגידו בקול רם וצרו שיח ממקום אמיתי. כזה המתבונן פנימה אל עצמי מבלי לחשוב שהצד השני חייב לי משהו.


לסיכום

הבנת התשוקה והגירוי המיני של נשים דורשת גישה בעלת ניואנסים המתחשבת בגורמים ביולוגיים, פסיכולוגיים, יחסיים וחברתיים שונים. על ידי טיפוח תקשורת פתוחה, אינטימיות רגשית וכבוד הדדי, בני הזוג יכולים ליצור דינמיקה המגבירה את הרווחה המינית. הכרה בכך שהתשוקה אינה רק פיזית אלא שזורה עמוקות ברגשות ובהקשר יכולה להוביל לחיים אינטימיים מספקים ומספקים יותר עבור שני בני הזוג.


ענת סלע (MA)

ייעוץ זוגי ומיני

מומחית למערכות יחסים










פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page