אתה נוגע בו דבר ראשון על הבוקר, לפני שאתה יוצא לעבודה, ברמזור אדום, הוא תמיד מזכיר לך שהוא קיים בארועים מרגשים, שמחים או עצובים. שאתה חוזר הביתה הוא ינחם אותך, יסיח את דעתך מהמתרחש וכנראה יהיה הדבר האחרון שתגע בו לפני שאתה עוצם את העיניים.
הטלפון הסלולארי שלך. מלא בתוכן אינסופי, מרגש, אפשר להשתיק אותו, להגביר לו את הוולייום, אתה שולט במידת הריגוש (כביכול) וכן, אתה נוגע בו הרבה יותר מאשר מאישתך.
שהטלפון שלך הופך להיות משמעותי ולא רק לצרכי עבודה, שהוא הופך להיות מקום המפלט, אתה מניח אותו על השולחן בכל ארוחה, בכל מפגש, ישיבה. הוא נוכח. צמוד אליך, בכיס במקרה הטוב במקרה הפחות טוב ביד.
האם אתם מאלה שמקבלים בכל יום ראשון דיווח על שימוש בטלפון באחוזים לעומת השבוע שחלף? שמי שבעצם קובע את הממוצע הוא אתה בעצמך. כך שאם הדיווח הוא שהשתמשת בטלפון בממוצע 8 שעות ביום, וזה 20 אחוז פחות מבשבוע שעבר, זה בהשוואה לביצועים שלך ולא למה נכון או חשוב או ראוי. המעגל הוא אינסופי. אז עשרים אחוז פחות משבוע שעבר מה זה אומר? שעבדתי פחות או שנכנסתי פחות לאפליקיות תוכן? לא ממש ברור, וזה חלק מהענין.
אין ספק שהטלפון הוא כאן כדיי להישאר, והוא כלי עבודה יותר מכל דבר אחר. אי אפשר בלעדיו, אך האם אפשר פחות ממנו?
התשובה היא כן.
אם אתם מוצאים את עצמכם עונים ב"כן" על לפחות אחת מהשאלות שלפניכם, תבינו שבוקדם או במאוחר גם רמת האינטימיות בינכם תרד, והמסוגלות שלכם לתקשר האחד עם השניה מבלי להשתמש באימוג'י כזה או אחר תהיה מוגבלת:
1. אם אתם מוצאים את עצמכם יושבים מול הטלויזיה והטלפון שלכם צמוד אליכם
2. אם אתם צופים בטלויזיה ואתם דרוכים ליד הטלפון, מרימים לבדוק הודעות (בזמן הצפיה)
3. אם אתם יושבים לאכול והטלפון מונח על השולחן
4. אם אתם יושבים לשחק עם הילדים והטלפון מונח לידכם
5. אם אתם יוצאים להצגה/ סרט ומציצים כל כמה זמן בטלפון
6. אם אתם מתעדים יום ביומו ומעלים לרשתות החברתיות
7. אם כמות הלייקים על פוסטים שאתם מעלים משנה את מצב הרוח שלכם
8. אם אתם מחוברים לאפליקציות המתריאות על חדשות
9. אם אתם מתכתבים עם בת הזוג יותר מאשר מדברים
10. אם אתם מקליטים הודעות הכוללות עיבוד של מריבה, או תחושות מעורבות
11. אם אתם מתכתבים במקום לדבר
12. אם אתם נוגעים בסלולארי יותר מאשר אחד בשנייה
איך כל זה מתקשר לזוגיות שלכם?
מחקרים הוכיחו שבמידה והטלפון נמצא בקרבת ראיה הוא מסיח את הדעת ומוריד את המסוגלות לפתח אינטימיות עם הפרטנר היושב מולך. גם אם אתה לא נוגע בו.
אתה כבר משקיע זמן בדייט עם אישתך? היה נוכח במקום בו אתם נמצאים מבלי לחשוב על תוצאות משחק, או מייל מהעבודה או עדכון על מבצע. הנח את הטלפון בצד. לא על השולחן, לא בקירבת ראייה, שקט חלש וכנוע. רחוק מהעין רחוק מהלב.
כמו שלא יעלה על הדעת לא לצחצח שיניים בבוקר, כך לא יעלה על הדעת לשבת בדייט שהטלפון מונח לידך. (באירופה למשל, לא תראו על שולחנות במסעדה טלפונים בזמן האוכל. זה ענין תרבותי).
בעצם, לא חייבים להיות רשמית בדייט עם אישתך כדיי לשים לב היכן מניחים את הסלולארי. גם בבית. צרו לכם הרגל שאם אתם יושבים יחד, הטלפונים לא יושבים איתכם.
נכנסת הביתה אחריי יום עבודה? מה יקרה אם תניח את הסלולארי בחדר אחר? לנקות את הראש בסוף יום לא אומר שאתה מחליק את האצבע על המסך... שיטוט בין פוסטים, משחקים וסרטוני יו טיוב רק מגבירים הפרשות של הורמונים במוח היוצרים עירנות ותגובות למצבי סטרס.
לא להדליק מסך בכלל. לא קצת, לא כמה דקות לא רק לסרטון אחד. פשוט לא.
מחקרים מצאו בנוסף, שזוגות החיים ללא טלויזיה בבית רמת שביעות הרצון שלהם מהזוגיות והאינטימיות שלהם גבוהה יותר, כמו כן התקשורת בינהם טובה יותר לעומת זוגות החיים עם טלויזיה בבית.
אז אני לא אומרת לא למסך. זה נחמד לראות סדרות יחד, או לבד, כל עוד זה לא מחליף שיחות, יציאות או בילויים משותפים.
הוציאו את הטלפון מחדר השינה. הטלפון שלכם הוא גם שעון המעורר שלכם?
קנו שעון מעורר. התעוררו ללא הטלפון. אתם לא תאמינו איך תצליחו לישון טוב יותר בלילה.
נערך סקר ענק בארצות הברית בו שאלו אנשים בגילאי 20-55 הנמצאים בזוגיות האם הטלפון הסלולארי משפיע לרעה על מערכת היחסים שלהם. הרב המוחץ ענה שכן ויותר מזה, 75% מהנשאלים, הולכים לישון עם הטלפון שלהם לידם. מהלך זה אכן משפיע לרעה על מערכת היחסים שלהם.
לפני השינה, במקום לקרוא פוסטים להמלצה על אינסלטור, או לחפש המלצה על יועצת זוגית, תן יד לאישתך. ספר לה ממה נהנת היום באופן מיוחד. על מה שמת לב.
חשבו על הזמן שלכם במונחים של רווח. מה ייצא לכם אם תניחו את הטלפון בצד. מה תרוויחו אם לא תקחו את הטלפון שלכם איתכם לדייט. מה כבר יקרה, באמת כזה נורא שלא סובל דיחוי?
נצלו את הזמן המשותף שלכם יחד כדיי להיות יחד. ללא צלע שלישית. (רוטטת וחדשנית ככל שתיהיה).
הזמן שלכם יקר כל כך שבאמת חבל שלא תנצלו אותו כדיי להיות נוכחים לצד היקרים לכם.
נסו, ערב אחד. תגלו עולמות. וואו. היא דווקא נחמדה. (להעשרת הערב, לחצו כאן, וענו על השאלון היכרות שיגרום לכם להתאהב מחדש. בלי! הסלולארי ליד).
ענת סלע (MA)
מומחית למערכות יחסים;
טיפול זוגי,
גישור משפחה וגירושין,
אימון למציאת זוגיות.
נ.ב
לפי
סטאטיטיקות הבלוג שלי, כנראה שגם את הפוסט הזה קראתם מהנייד. אז עשו טובה. שתפו עם היקרים לכם ודברו על זה. הרימו את הראש. הניחו את הטלפון רחוק מכם. (אם לא בחדר אחר),
נשמו עמוק. לילה טוב.
Comments